Paella cu fructe de mare si carne

de Timi in Fructe de mare, 25 Noi 2012 | 7632 vizualizari

 

Paella autentica din Spania

 

INGREDIENTE

  • 6-8 creveti intregi necuratati
  • carne de iepure sau pui ( se pot pune ambele dupa gustul fiecaruia)
  • 6 cirnaciori subtiri cu carne cruda, nu afumata
  • 2 cepe mari
  • un gogosar mare si 1-2 ardei verzi
  • 3 rosii
  • un pahar de mazare
  • sofran (DACA VA PLACE ACEST CONDIMENT)
  • 6 cani mici de orez (cani de cafea)
  • masline intregi
  • 3 oua fierte
  • usturoi, patrunjel si colorant alimentar portocaliu( se gaseste la condimente)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare si carne:

Pentru Paella se foloseste o tigae speciala care se numeste" Paellera" daca e posibil. Este o tigae foarte plana si cu diametru mare.

In tava incinsa si cu putin ulei se pun crevetii , se prajesc dar nu mult, altfel se intaresc.

Dupa ce sunt gata se scot si se pun deoparte. In aceeasi tigae cu sucul care l-au lasat crevetii se mai adauga ulei si se pune toata carnea si cirnaciorii taiate marunt si se prajesc la foc mare sa se rumeneasca si dupa aia se reduce focul si se adauga ceapa usturoiul si gogosarul, ardeiul verde taiate marunt si se lasa sa se caleasca la foc lent.

Dupa  ce s-au calit se adauga rosiile date pe razatoare sau taiate cit mai marunt si se mai lasa vro 5 minute amestecind sa nu se prinda de fund.

Se adauga apa sa treaca peste carne si se lasa la fiert, cind e aproape fiert totul se adauga sofranul si colorantul galben-portocaliu dizolvat in apa rece ( acest colorant nu e pt gust e doar pentru culoare si ai da un aspect placut orezului.

Dupa ce s-a fiert se adauga orezul ( daca mai e nevoie mai adaugam vro 2 pahare de apa) si mazarea.Se fierbe vro 20 min la foc lent (trebuie sa scada apa ) si se opreste focul cind bobul de orez inca e putin tare. Dupa ce s-a stins focul se lasa cu capac asa se mai umfla orezul si se face "al dente"Se orneaza cu ouale fierte ( o jumatate de ou de persoana) , maslinele intregi si crevetii prajiti (un crevet sau doi de persoana , depinde cit sunt de mari)   

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare