Paine alba de casa

de Andra_Constantinescu in Piine, 12 Mai 2020 | 3467 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am pregatit o paine mica, simpla si tare buna, mai ales unsa cu unt si cu miere de papadie, ca tot am facut de curand.

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 300 ml apa calda
  • 500 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • 1 lingura rasa cu sare
  • 3 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba de casa:

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat cuprinde. La final, se adauga uleiul, obtinandu-se un aluat elastic si nelipicios.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Coca sub forma de bila se pune pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza in doua locuri cu un cutit cu lama subtire si se introduce tava la cuptor pana cand painea este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa si doi ani de bucataras