Paine cu cereale

de Valclaudia in Piine, 11 Ian 2014 | 4854 vizualizari

 

Mie imi place tare mult aceasta painica, e aspra dar foarte satioasa! Am dat cantitati aproximative pentru ca nu le-am cantarit, ci le-am pus dupa ochi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • cca 200 ml apa calduta
  • cca 50 gr. faina de malai
  • cca 100 gr. faina alba (650)
  • cca 100 gr. fulgi se ovaz
  • cca 100 gr. fulgi de secara
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • cca 20 gr. cascaval ras
  • 2 linguri de ulei pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cereale:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, apoi faina alba, fulgii de ovaz, cei de secara si faina de malai.

Amestecul rezultat se aseaza in tava unsa cu ulei si se lasa 20 minute la crescut. (nu va creste prea mult datorita fulgilor greoi care vor impiedeca procesul de dospire)

Intre timp pornim cuptorul sa fie incins.

Dam tava la copt la temperatura moderata (180 grade) pentru 30 min.

Dupa acest timp oprim cuptorul, presaram foarte putin cascaval ras peste paine si dam tava inapoi in cuptor pana se raceste painea in tava.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cereale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]