Paine cu telemea, marar si ierburi italiene

de Rahela Velicu in , 26 Iun 2018 | 2878 vizualizari

 

Trebuie sa stiti ca m-am indragostit de amestecul de ierburi italiene de la DELIKAT. Iar painea asta cu telemea este o minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 250 ml apa calduta
  • 600 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurota de sare
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de mca
  • 350 g branza telemea de vaca, dar tare
  • marar
  • amestec de ierburi italiene de la DELIKAT
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu telemea, marar si ierburi italiene:

Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la dospit in cuptorul cu usa inchisa.

Intre timp dam branza pe razatoare si o amestecam cu mararul. Adaugati si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Eu am folosit o branza tare, mai veche, daca folositi branza proaspata, aceasta isi va lasa zeama si va ramane cruda la jumatate painea.

Eu am tapetat tava cu hartie de copt, dar se poate unge cu ulei si tapeta cu faina.

Din aluatul dospit am intins o foaie pe care am pus-o in tava, am ridicat usor aproximativ 1 cm aluatul pe marginea tavii, ca sa nu curga branza. Am adaugat branza, un strat generos, pe am presat-o bine cu degetele. Am adaugat inca o foaie de aluat deasupra. Am facut si 3 rulouri pe care le-am impletit, iar impletitura am asezat-o pe marginea painii. Aici fiecare face cum doreste. 

Acoperim painea cu un prosop si o mai lasam 20 de minute la crescut. Apoi o ungem cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, presaram mac si coaceam painea la cuptorul preincalzit la 180 de grade C,  pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si este coapta.

TIPS-URI

1

Imediat ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu prosopul de bucatarie pentru a se fragezi si o lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu telemea, marar si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente