Trebuie sa stiti ca m-am indragostit de amestecul de ierburi italiene de la DELIKAT. Iar painea asta cu telemea este o minunatie.
Mai intai framantam aluatul pentru paine. Amestecam laptele cu apa calduta si dizolvam drojdia in el. Punem faina toata intr-un bol, adaugam amestecul de drojdie, 1 lingurita de zahar si uleiul si amestecam usor. Adaugam si sarea si incepem sa framantam aluatul. Il acoperim si-l lasam 1 ora la dospit in cuptorul cu usa inchisa.
Intre timp dam branza pe razatoare si o amestecam cu mararul. Adaugati si amestecul de ierburi italiene de la Delikat. Eu am folosit o branza tare, mai veche, daca folositi branza proaspata, aceasta isi va lasa zeama si va ramane cruda la jumatate painea.
Eu am tapetat tava cu hartie de copt, dar se poate unge cu ulei si tapeta cu faina.
Din aluatul dospit am intins o foaie pe care am pus-o in tava, am ridicat usor aproximativ 1 cm aluatul pe marginea tavii, ca sa nu curga branza. Am adaugat branza, un strat generos, pe am presat-o bine cu degetele. Am adaugat inca o foaie de aluat deasupra. Am facut si 3 rulouri pe care le-am impletit, iar impletitura am asezat-o pe marginea painii. Aici fiecare face cum doreste.
Acoperim painea cu un prosop si o mai lasam 20 de minute la crescut. Apoi o ungem cu galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte, presaram mac si coaceam painea la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si este coapta.
1
Imediat ce o scoatem din cuptor, o acoperim cu prosopul de bucatarie pentru a se fragezi si o lasam sa se raceasca.