Paine de secara cu masline

de Miha in Piine, 13 Mar 2012 | 4709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba
  • 150 g faina secara
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ~400 ml apa calduta
  • 100 g masline negre
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de secara cu masline:

Intr-un castron amestecam cele 2 tipuri de faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam apa putin cate putin, amestecand bine cu un tel, pana obtinem un aluat moale, dar consistent (care curge/cade de pe tel) . Incorporam si maslinele taiate, apoi acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 2 ore.

Rasturnam aluatul pe masa bine infainata si ii dam forma rotunda. Intre timp, cratita in care vom coace painea o punem in cuptor sa se incalzeasca. Punem painea in cratita si dam la cuptor la foc mediu spre mare, pentru cca 40-50 minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de secara cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (36)

Aurelia 07_07 1

19.03.2012, 06:59

Miha draga in caz ca nu mai este piine eu vreau data viitoare doua bucati ca arata super

ionix 1

19.03.2012, 19:17

Cu siguranță o voi face.... când voi avea puțin timp liber. Arată super!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 17:37

yamiii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]