Paine Floare

de Sim0na in Piine, 1 Mar 2012 | 4044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina alba
  • 220 ml apa calduta
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Floare:

Drojdia am frecat-o cu zaharul pana s-a inmuiat si am amestecat cu putina apa (cam jumatate din toata cantitatea). Am lasat 10 min. la crescut. Am amestecat faina cu amestecul de drojdie.

Am adaugat si restul de apa si otetul, si am framatat. Cand a prins consistenta am adaugat uleiul, continuand framantatul. La final am pus sarea, continuand framantatul cca 10 mi.  Am lasat la crescut vre-o 50 minute, intr-un vas acoperit cu folie. Am rasturnat aluatul pe masa infainata, am impartit in 7 bucati aproape identice, creand bilute, pe care le-am asezat intr-o forma (eu am folosit o forma de tarta) tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline.

Am lasat la crescut vreo jumatate de ora. Cand a crescut frumos, am "uns" cu apa si am presarat seminte de mac.

Am dat-o la cuptorul preancalzit la 220 grade, iar imediat dupa ce am bagat painea la cuptor, am varsat o ceasca de apa intr-o tava aflata pe fundul cuptorului, si am inchis rapid usa. Astfel vaporii vor da painicii o crusta crocanta. Am lasat painica la cuptor cca 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Floare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan