Paine impletita in 6

de Miha in Piine, 8 Sep 2009 | 5595 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 2 lingurite drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 550 g faina
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita in 6:

Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine.Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina,trebuie sa avem un aluat nelipicios,altfel va fi greu de lucrat.

Aluatul dospit il impartim in 6 parti aproximativ :) egale,pe care le intindem sub forma de sul.

Prindem toate sulurile la un capat,presandu-le unele peste altele si le asezam sub forma de raze.

Urmeaza apoi doar 3 miscari care trebuiesc invatate.

Trebuie sa recunosc ca am exersat o vreme pana le-am prins.Am exersat pe orice imi era la indemana de impletit,parul papusii Amirei,niste plastilina de la Robert,niste aluat simplu facut din faina si apa...:)))


Deci,pasii sunt urmatorii:

1.Sulul din dreapta il aducem in partea stanga

2.Sulul din stanga il aducem in partea dreapta

3.Facem un spatiu intre cele 4 suluri si aducem sulul din stanga in centru dupa care aducem un alt sul din dreapta in stanga.Apoi aducem sulul din dreapta sus in centru dupa care aducem un alt sul din stanga in dreapta.

Se repeta aceste 3 miscari pana terminam de impletit.

Capetele le inchidem ca si pe celelalte,le presam unule peste altele.

Se lasa la crescut in jur de o ora,dupa care se unge cu ou batut cu putin lapte si se presara cu oregano.

Se da la cuptorul incins la 200 grade,pana se rumeneste.

Crocanta la exterior si pufoasa la interior,o minunatie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita in 6" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 10:33

Multumesc Rivka! Esti tare draguta!

Miha 1

16.09.2009, 22:58

Ramo,uite ca in 4 nu stiu.Eu de la 3 am sarit direct la 6.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine - reteta de baza la masina de paine