Cum sa nu iubesti painea facuta in casa? Si cum sa nu-ti gadile narile mirosul de paine proaspata care invadeaza nu doar bucataria, ci toata casa...alearga din camera-n camera, se rostogoleste pe scari, te atrage si te-mbie sa te asezi la masa, te incalzeste intr-o zi racoroasa de toamna?
Insa, gata cu reveria si sa revenim la painea de azi, fara drodjie si fara dospire...Este o paine rapida, care se face usor, iar de gust nu mai vorbim! Iar eu o ador tocmai pentru ca o pot pregati si cand sunt pe fuga, neavand timpul necesar s-o las sa creasca:)
Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.
Painea va avea o coaja groasa si crocanta, iar miezul este moale si gustos. Se consuma in max. 2 zile de la preparare, daca mai rezista:))
Pofta buna!