Paine rapida in 30 de minute

de CarmenBlue in Piine, 13 Mai 2014 | 4049 vizualizari

 

Si a sosit momentul sa fac si eu prima mea paine. Sursa mea de inspiratie:
http://www.lauraadamache.ro/2013/11/paine-rapida-in-30-de-minute.html#_

Pozele nu sunt asa de reusite (si nici painea nu e asa frumoasa ca a Laurei, :D), dar, avand in vedere ca e prima mea incercare, ma bucur totusi ca a iesit si ca ai mei ai fost incantati!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 7 g drojdie uscata (1 plic Dr. Otker)
  • 110 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rapida in 30 de minute:

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara. O rulam, dandu-i o forma de franzela si o asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Efectuam trei incizii pe suprafata painii. Incalzim cuptorul, la temperatura maxima, pentru 1-2 minute, apoi il stingem.

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

Dupa 30 de minute, fara sa scoatem tava din cuptor, fixam temperatura cuptorului la 200°C si coacem painea pentru 40-45 minute. Daca painea se bronzeaza prea mult, o putem acoperi cu o folie de alumniu, dupa primele 20-30 minute.

O lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem si o mancam. Are o consistenta deosebita.

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa incerc reteta folosind faina pentru paine si nu 000.

2

Am impachetat-o calda intr-un servet de bumbac si a fost proaspata si moale si a doua zi.

3

Am scris reteta Laurei Adamache punct cu punct pentru ca asa am urmat-o si eu, mi s-a parut foarte clara si am avut rezultate foarte bune.

4

Din nou, multumesc, Laura Adamache <3

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rapida in 30 de minute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

babi5 1

13.05.2014, 13:34

si eu am pine in cuptor s

Merisor 1

13.05.2014, 18:13

Foarte buna!

CarmenBlue 1

14.05.2014, 10:12

Va multumesc si va sarut Voi, prietenii mei dragi, m-ati invatat si mi-ati dat incredere in mine. Familia mea si cu mine va multumim.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rapida (fara framantare)