Paine umpluta

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 4579 vizualizari

 

Vazusem retetele de paine inscrise in concurs, insa nu stiam cum sa le fac la cooker. Gusti a venit cu ideea si ii multumesc, pentru ca a iesit o painica grozav de buna. Iar BBk a fost tare incantata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina alba de grau
  • 30 gr drojdie uscata
  • o cescuta cu apa calda
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • sare dupa gust
  • 50 gr unt
  • 1 ou mare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr branza de burduf
  • 2 fire mici de ceapa verde
  • o lingura cu marar tocat (sau dupa gust)
  • o lingurita cu oregano si busuioc uscat
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 100 gr iaurt cremos
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta:

Drojdia o pasam cu zaharul, adaugam putina apa calda si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Separat, cernem faina, adaugam oul, un praf de sare si drodia dospita. Amestecam ingredientele si cu ajutorul untului (care trebuie sa fie moale) framantam un aluat elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un servet curat si il pastram intr-un loc caldut, pana ce creste bine. Din aluatul obtinut, intindem o foaie (cam de 0,5 cm grosime), peste care presaram condimentele (oregoano si busuioc), mararul tocat, iar din loc in loc asezam bulgarasii de branzica. Tragem aluatul umplut, parte peste parte, si, il asezam in vasul cooker-ului uns cu putin unt sau cu ulei. Ungem painica cu amestecul de ou si iaurt, selectam din MENU programul BAKE pentru 55 de minute la o temperatura de 150 grade. Din cand in cand puteti verifica aspectul painicii.

E tare buna si calda si rece! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor