Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2014 | 5293 vizualizari

 

Am văzut o rețetă de acest gen pe Paprika si am făcut-o și eu. Mi-a plăcut.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină albă obișnuită
  • 100 g de mălai sare
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 750 g de dovleac butternut/plăcintar
  • 1 măr
  • 2 ardei iuți
  • 500 ml de lapte bătut/iaurt
  • 100 ml lapte dulce
  • 4 ouă
  • 4 linguri de miere
  • 50 g de unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai:

Amestecăm ingredientele uscate și, separat, pe cele umede. Le punem împreună și omogenizăm, apoi adaugăm, ardeii iuți tăiați mic, dovleacul tăiat cubulețe și mărul cubulețe. Amestecăm și turnăm în tava cu hârtie de copt. Nivelăm. Iese un aluat moale ca de chec.

E un amestec interesant de dulce-sărat.

Coacem în cuptor preîncălzit 40-50 de minute(proba scobitorii).

TIPS-URI

1

Cine nu agrează ardeiul, să nu pună.

2

Se poate pune scorțișoară și zahăr și devine un desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine(plăcintă) cu dovleac și mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Micutza Luana 1

10.01.2014, 16:39

interesant

- Andreea - 1

10.01.2014, 22:03

Raluca57 1

17.11.2015, 19:17

Am facut-o, dar dulce, cu putin zahar si scortisoara. Foarte gustoasa, cremoasa, aromata. Voi incerca si varianta cu ardei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]