Pandispan cu caise uscate si cappuccino

de T I M E A in Prajituri, 22 Feb 2013 | 8914 vizualizari

 

As manca pandispan in orice combinatie de fructe si am incercat si varianta cu fructe deshidratate.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 150 gr faina
  • 3 linguri apa
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahr vanilat
  • 250 gr caise deshidratate

Sos:

  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
  • 50 ml apa
  • 2 linguri cappuccino
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu caise uscate si cappuccino:

Inainte de toate punem caisele intr-un bol si turnam apa peste ele. Lasam la hidratat minim 3 ore.

Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si apa mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. 

Caisele hidratate le taiem in bucatele mai mici si le asezam peste compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete si asezam cuburile pe un platou.

Punem intr-un vas pe foc apa si cappuccino pana se incalzeste. Luam de pe foc si adaugam untul si ciocolata si amestecam pana se topesc. (eu am mai adaugat putin praf de cappuccino dupa si mi-au ramas mici punctulete neomogenizate voi nu faceti la fel :) ) 

Turnam sosul peste cuburile de prajitura lasand sa curga si pe langa pt ca se insiropeaza cu acest sos si partea de jos.

Dam la frigider minim o ora inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Putem folosi orice alte fructe uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu caise uscate si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]