Pandispan cu visine

de diaconta in Prajituri, 17 Iun 2016 | 5998 vizualizari

 

De fapt am pornit de la o reţetă de chec pufos,dar cum vroiam să mai consum din vişinele pentru prăjituri, puse la păstrare din anii anteriori, iar compoziţia era cam multa,am decis să fie un pandişpan plin cu vişine delicioase.
Reţeta este extrem de simplă,iar rezultatul este delicious,un blat pufos cu fructe dulci-acrişoare.
 
Pentru măsurat ingredientele am folosit o cană de 200 ml. Cu aceeaşi cană am măsurat toate ingredientele.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • O cana cu zahar
  • 2 căni cu faina
  • ¾ cană cu lapte,completată cu ulei
  • vanilie
  • Sare
  • 1 borcan si jumatate de vişine scurse din sirop (borcan de 400 ml)
  • Optional zahar pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu visine:

Am separat galbenusurile de albusurile oualor.

Galbenusurile le-am mixat foarte bine cu zaharul, pâna se deschid la culoare si zaharul se topeste.

Am adaugat apoi alternativ laptele amestecat cu ulei si faina.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pâna am obtinut o spuma ferma.

Am adaugat vanilia peste crema de galbenusuri, apoi am încorporat usor albusurile ajutându-ma de o paleta.

Am rasturnat compozitia în tava tapetata pregatita si am pus deasupra visinele.

Am pus tava la cuptor la 200 de grade. Dupa 20 de minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Este util sa testati cu o scobitoare când este copt.Când aceasta iese curata,puteti sa opriti focul.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor,apoi am pudrat cu zahar.

 

Poftă bună !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (29)

laura_n 1

21.06.2016, 14:39

Ador pufosenia asta!

Catalina L 1

22.06.2016, 16:59

ce frumos si apetisant este

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:34

Un desert extraordinar ai preparat Die scumpa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarta cu visine si caise