Panna Cotta Caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Noi 2012 | 5491 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna Cotta:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 foite de gelatina
Sosul Caramel:
  • 100 g caramele cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Caramel:

Panna Cotta:

Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!

Luam vasul de pe foc, apoi punem foitele de gelatina intr-un castronel.

Peste foitele de gelatina punem apa rece, si lasam 5 minute, nu mai mult!

Luam apoi gelatina din apa, o scurgem bine, apoi o punem peste compozitia de frisca, amestecand cu un tel pana se incorporeaza complet.

Ungem cu ulei formele in care vom pune panna cotta, apoi turnam compozitia in ele.

Lasam sa se raceasca, apoi punem formele la frigider pentru cel putin 2-3 pana cand compozitia se intareste.

Pentru Sosul caramel:

Intr-un ibric punem frisca lichida, apoi o punem pe foc si o aducem la punctul de fierbere. 

Stingem apoi focul, dam ibricul de-o parte, adaugam caramelele si amestecam continuu pana cand acestea se topesc.

Dupa ce au trecut ce putin 2-3 ore rasturnam panna cotta pe o farfuriuta si punem deasupra sosul de caramel.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu visine si ciocolata