Aluat:
Umplutura:
Pt.uns:
Aluatul:Pregatim o maia din cubul de drojdie ,zaharul si un pic de apa calda .O lasam la un loc cald aproximativ 15 minute,.Adaugam oul ,faina alba ,sarea si framantam adaugand cate un pic de apa calda pana cand devine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la un loc cald pana cand isi dubleaza volumul.
Umplutura: Calim ceapa intr-un pic de ulei de masline dupa care adaugam pasta de rosii .Condimentam cu sare si busuioc si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa.
Intindeti aluatul obtinut si taiem cercuri.Punem pe jumatea din cerc cate o lingurita de pasta de rosii deasupra mozzarella si prosciutto taiate cubulete. Inchidem cu cealalta jumatate si presam marginile cu ajutorul unei furculite.
Batem oul cu o lingura de lapte si ungem desupra dupa care presaram desupra seminte de mac.
Se da la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute pana cand se rumenesc .