Pariziene cu faina de in si branza afumata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 13 Iul 2014 | 5050 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 75 gr. faina de in
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 plic zahar tos (5 gr.)
  • 1 lingurita sare
  • 75 gr. faina de ovaz
  • cca 600 gr. faina alba
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 300 gr. lapte batut (la temperatura camerei)

Umplutura:

  • 250 gr. branza de vaci afumata
  • 200 gr. branza telemea rasa
  • 100 gr. smantana
  • 1 tub crema de unt

in plus:

  • 2 oua mici de casa
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu faina de in si branza afumata:

Preparam intai umplutura:

-telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mici;

-zdrobim branza afumata, adaugam crema de unt si smantana, apoi telemeaua rasa si amestecam totul bine cu lingura sa obtinem o pasta cremoasa.

Aluatul:

-drojdia se lichefiaza cu 5 gr. zahar i putina sare.

-adaugam putina apa calduta,faina de ovaz si lasam maiaua la dospit cca 15 minute in cuptorul cu microunde (oprit), astfel incat sa fie ferita de curenti.

-peste maiaua dospita adaugam toate celelate ingrediente, framantam aluatul si rupem cate o bucata din el (de marimea unei portocale).

-intindem cate o bucatica de aluat cu facaletul pe masa infainata de lucru, la baza asezam umplutura de branza, in partea opusa taiem aluatul fasii paralele pana la jumatatea acestuia;

-rulam aluatul pana la mijloc, avem grija sa impachetam si colturile in interior sa nu se scurga umplutura in tava in timpul coptului.

-le asezam in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram seminte de in si sare grunjoasa,apoi le coacem la temperatura de 180 pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu faina de in si branza afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]