Quiche-ul este o tartă cu origini franțuzești al cărei blat este precopt, iar compoziția este pe bază de ouă și smântână. Noi am apelat la varianta rapidă cu lipii în loc de aluat fraged și a ieșit o bunătate.
Pentru acest Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie, sunt necesare câteva ingrediente: lipii, ouă, smântână, cașcaval, zucchini și șuncă.
Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie:
Taie dovlecelul în cuburi potrivite, apoi pune-l într-o tigaie la rumenit în puțin ulei de măsline.
Lasă-l la gătit până capătă o crustă frumoasă, apoi adaugă șunca tăiată cubulețe. Condimentează cu sare și piper, apoi amestecă ușor ca să se rumeneasca și șunca.
Taie cașcavalul cubulețe.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă sare și piper după gust, apoi amestecă-le ca pentru omletă. Adaugă smântâna lichidă și amestecă încă o dată. Adaugă cuburile de cașcaval, dovlecelul și șunca și amestecă.
Într-un vas termorezistent, așază cele trei lipii astfel încât să formezi o margine înaltă. Toarnă compoziția lichidă în tavă, peste lipii.
Coace quiche-ul în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de aproximativ 40 de minute.
După coacere, scoate vasul din cuptor și lasă tarta la temperat. Se poate servi așa cald, dar la fel de gustos este și rece.