Pariziene cu sunca si cascaval

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 20 Mar 2012 | 4272 vizualizari

 

Reteta este inspirata de la Dakris, defapt nu am facut prea multe modificari la ea.Multumesc Cris!!!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 300 ml.apa calduta
  • UMPLUTURA:
  • 150 gr.cascaval ras
  • 6 felii sunca maruntita(tocata)
  • PT.UNS SI DECOR:
  • 30 ml lapte
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu sunca si cascaval:

Aluatul l-am facut la masina de paine, conform instructiunilor, de obicei se pun intai ingredientele lichide, dupa care se adauga cele solide, intotdeauna trebuie sa avem grija ca sarea sa nu ia contact direct cu drojdia.

Dupa ce aluatul este crescut il scoatem pe o planseta unsa cu ulei sau tapetata cu faina si impartim aluatul in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat o intindem in forma dreptunghiulara. Pe lungime, o jumatate de aluat o taiem fasii de cca.1 cm.latime, la celalalt capat punem umplututa de cascaval si sunca. Se intorc putin marginile ca sa nu curga cascavalul la copt si se ruleaza sub forma de sul.

Parizienele se ung cu lapte, se presara cu susan si se pun in tava de copt, tapetata cu hartie, dupa care se mai lasa la crescut cam 20 min. Se coc la foc potrivit pana devin aurii.

TIPS-URI

1

umpluturile pot varia in functie de preferinte.

2

se pot servi calde cat si reci se pot presara si cu alt fel de seminte

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

bubulina44 1

27.03.2012, 09:25

ce pofta mi s-a facut....

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 13:29

dakris, alinutza, bubulina multumesc mult fetele

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 16:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu cascaval si sunca