Pariziene cu cascaval si sunca

de dakris in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2012 | 9868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura
  • 160 g cascaval
  • 6 felii sunca Praga
  • Pt uns si decor
  • 1 galbenus
  • 30 ml lapte
  • susan
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu cascaval si sunca:

Faina se cerne intr-un castron mare facandu-se in mijloc un „cuib” in care se pun ingrediente la temperatura camerei, se amesteca si se framanta. Se lasa la dospit 45 min la loc caldut.

Pe planseta de lucru infainata se mai framanta o data aluatul si se imparte in 12 parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde in forma dreptunghiulara de grosime cca 0,5 cm. Pe una din jumatati taiem fasii de cca 1 cm latime. Se adauga umplutura astfel: cascaval, peste el ½ felie sunca si iar cascaval. Se intorc marginile (ca in imagini) pentru a nu se scurge cascavalul la copt, se ruleaza si se pun in tava, lasandu-le inca cca 15 min sa mai creasca. Se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se presara susan.

Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc mediu cca 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu cascaval si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Teo 1

18.03.2012, 23:01

ce ''masurate'' sunt !

dakris 1

19.03.2012, 07:33

Da, Miruna, sunt ideale pt micul dejun.

dakris 1

19.03.2012, 07:34

Eh, Teo, cat de cat trebuie "masurate"

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]