Pasca cu aluat de nuca

de crissvalentina in Prajituri, 2 Apr 2013 | 5276 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la mama mea. Aceasta pasca o face mama in fiecare an de Paste si de doi ani incoace o fac si eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie:
  • 125 g margarina
  • 100g zahar
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru crema de branza:
  • 750 g branza dulce de vaci
  • un praf sare
  • 6 oua
  • 150 g stafide
  • esenta de vanilie si rom
  • 7 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu aluat de nuca:

Pentru blat frecam margarina spuma cu zaharul, apoi adaugam cate un galbenus si amestecam. Dupa aceea adaugam nuca si faina cu praful de copt. La final adaugam albusul batut spuma.

Pentru crema de branza procedam asa: amestecam branza cu praful de sare apoi cu ouale batute cu zaharul, adaugam stafidele si esentele si la sfarsit punem cele 3 linguri de gris.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem intai blatul apoi peste crema de branza si dam la cuptor aproximativ 40-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si ciocolata