Pască cu brânză sărată

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2015 | 13350 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspătă
  • apă călduță cât cuprinde

Umplutură:

  • 300 g branza de oaie
  • 175 g crema de telemea
  • sare dupa gust
  • 5 lg smântână
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș pt uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pască cu brânză sărată:

Aluatul:

Se face o maia din putina apă călduță,  făină și drojdia. Se lasă să crească putin dupa care se toarnă peste făina amestecată cu sarea. Se frământă un aluat moale, nelipicios și se lasă sa dospeasca până își dubleaza volumul.

Umplutura:

Se amestecă toate ingredientele pana obținem o compoziție cremoasă. Se condimentează cu sare după gust.

Se întinde aluatul in formă rotundă și se așează foaia inttr-o tavă de tarta unsă cu ulei. Se pune umplutura, se niveleaza și se aduc marginile aluatului peste umplutură doar putin. Surplusul se taie cu un cuțit și se modeleaza cu palmele un sarpe care se va răsuci si se pune peste pască in forma de cruce. Se unge aluatul cu galbenusul amestecat cu putina apă dupa care se da la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 de minute pana se rumenește frumos deasupra.

Se scoate din cuptor, se stropește cu puțină apa pe margini si se acoperă cu un prosop de bucatarie.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pască cu brânză sărată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

27.04.2015, 10:13

Sim0na 1

27.04.2015, 10:53

ce pofta mi-ai facut..

tarasmariana 1

27.04.2015, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu sunca si cascaval