Paste bolognese

de Oana in Paste, 27 Apr 2009 | 16690 vizualizari

 

Sosul bolognese se poate combina cu orice tip de paste. Eu mai aveam niste fundite (aduse din Venetia :) ) si le-am fiert pe-astea.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • un mocov mic
  • o ceapa
  • cativa catei de usturoi
  • 300g carne tocata
  • o cutie de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • salvie
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste bolognese:

Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Ceapa se curata si se toaca marunt, usturoiul la fel. Eu am pus si un fir de ceapa verde. Intr-o tigaie de teflon se pune uleiul de masline, apoi legumele si se lasa putin la inmuiat.

Se adauga apoi carnea si un pahar cu apa si se lasa sa scada putin, pana carnea isi schimba culoarea. Adaugam apoi rosiile taiate marunt si lasam sa fiarba bine, pana scade si sosul.

 Condimentam cu sare, piper, putin rosmarin si salvie. La final eu am adaugat si o mana mare de ciuperci din borcan si marar tocat marunt (este optional, mie mi-era pofta de sos cu ciuperci ).

Intre timp am fiert si pastele, cam 7 minute, cat scria pe pachet, apoi le-am dat prin jet de apa rece.

Am pus pastele pe farfurie si sosul deasupra. Se poate presara parmesan din belsug, eu insa am ramas in pana

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne bolognese