Paste bolognese gratinate

de susu in Paste, 14 Oct 2014 | 7882 vizualizari

 

Minunate, compozitia este nemaipomenita si merge si la musaca, sunt mult mai bune la cuptor

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe albe
  • 1 morcov potrivit
  • 1 telina mica, eu am pus albitura
  • 1/2 kg carne tocata porc si vita
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 4 catei mari de usturoi
  • patrunjel
  • 3 linguri pasta concentrata de tomate
  • 5 rosii mari pasate
  • foi de dafin
  • 1 lgt boia
  • 1 lgt curry
  • un praf de nucsoara
  • cimbru
  • oregano
  • busuioc
  • piper
  • ulei de masline
  • 400 gr penne sau tagliatelle
  • parmezan
  • branza rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste bolognese gratinate:

Dam prin masina de tocat ceapa, morcovul si albitura. Calim usturoiul zdrobit, adaugam legumele macinate dupa care urmeaza carnea, condimentele ( curry, boia, nucsoara, busuioc, oregano) si putin patrunjel. Dupa ce am calit bine punem rosiile si pasta de tomate. Lasam sa fiarba vreo 30 de minute dupa care stingem cu vin si mai lasam inca pe atat.

Punem la fiert apa cu sare, coriandru, foi de dafin, oregano, 1 catel de usturoi, mix de curry  si cand clocoteste punem pastele. Amestecam in ele sa nu se prinda si le fierbem al dente. Le strecuram si le adaugam in compozitia de carne fierbinte.

Putem sa le servim si separat cu parmezan deasupra sau le putem pregati pentru gratinat in felul urmator: dupa ce le-am amestecat cu sosul le asezam intr-o tava, le presaram cu branzeturi si dam la cuptorul incalzit vreo 20 min sa se gratineze.

Din cantitatile de mai sus am facut doua portii de spaghete cu sos separat si a doua zi am facut din restul de carne si 1/2 pachet de paste scurte la cuptor.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste bolognese gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete bologneze