Paste capunati cu ton, masline si capere

de mihaelar63 in Paste, 19 Noi 2018 | 4130 vizualizari

 

 Din Italia, bucatarasa Andreea ne imbie cu diverse paste. Mi-a atras atentia si deschis pofta, pastele cu ton. Bineinteles ca am facut si putina munca de cercetare ... si m-am oprit la reteta Nigellei Lawson. Am inlocuit ansoa cu ton. Le-am adaptat si eu gustului personal si am fost incantata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste capunati
  • 2 conserve ton in ulei [250 gr ]
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 lingurita harissa[pasta ardei iute cu usturoi, specific zonei orientale a Mediteranei ]
  • 1 lingurita busuioc+ oregano uscat
  • 10 capere uriase
  • 10 masline negre
  • sare
  • busuioc verde
  • fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste capunati cu ton, masline si capere:

  1. Pastele se fierb in apa cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj.
  2. Scurgeti pastele de apa in care au fiert, pastrand o cana de lichid.
  3. Se curata, se spala si se toaca ceapa si usturoiul.
  4. Sotati ceapa si usturoiul in putin ulei de masline.
  5. Adaugati harissa si pasta de rosii. Amestecati.
  6. Se pune lichid in care au fiert pastele, astfel se formeaza un sos mai legat.
  7. Caperele se taie jumatati si se pun in sosul ce fierbela foc mic impreuna cu maslinele si rosiile cherry.
  8. Condimentati cu mirodenii si fulgi de chilli.
  9. La sfarsit se adauga pastele capunati si tonul din conserva.
  10. Gustati si sarati, condimentati daca mai este nevoie.
  11. Serviti pastele cu ton inviorate cu cateva frunzulite de busuioc verde.
  12. Busuiocul meu tocmai a inflorit asa ca eu am beneficiat si de aroma florilor.

                         Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Capunati sunt un sortiment de paste preparate din grau dur, originare din regiunea Puglia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste capunati cu ton, masline si capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati