Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si morcovul.
Ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei la incins, apoi adaugam ceapa si ardeiul si lasam sa se inmoaie.
Peste ceapa si ardei adaugam conserva de rosii cu tot cu suc si omogenizam. Lasam sa fiarba cca. 5 minute apoi adaugam carnea tocata cu morcovul si usturoiul.
Amestecam continuu, pana cand carnea se albeste.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Intr-un vas punem pastele, sosul de carne si amestecam.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ungem un vas de lut/yena cu putin unt si punem jumatate din cantitatea de paste, un strat de cascaval, pastele ramase iar la final cascavalul ramas.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pana cand cascavalul se topeste.
Pofta buna!