Paste cu spanac si rosii (de post)

de Miha in Mancaruri de post, 2 Apr 2012 | 7576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pastele cu spanac:
  • 1 legatura spanac
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • 1 lingurita sare
  • Pentru pastele cu rosii:
  • 1/2 cutie rosii in suc
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • faina alba
  • Pentru garnitura:
  • fasole verde pastai
  • boabe de porumb
  • usturoi
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si rosii (de post):

Pastele cu spanac:

Punem la fiert putina apa cu sare. Cand da in clocot punem frunzele de spanac si dam cateva clocote, pana se inmoaie. Rasturnam intr-o sita si lasam la scurs si racit.

Pasam frunzele de spanac cu furculita, adaugam uleiul de masline, sarea si apoi faina, pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Pentru intins si taiat am folosit masina de paste. Daca nu dispuneti de masina, intindeti aluatul pe masa infainata, in foaie subtire. Se ruleaza, apoi cu un cutit bine ascutit se taie fasii.

Pastele se rasfira apoi pe masa infainata si se lasa sa se usuce putin.

Pastele cu rosii:

Rosiile le pasam. Amestecam intr-un castron pasta obtinuta cu sare si ulei de masline, apoi adaugam faina cat sa obtinem un laut elastic si nelipicios.

Pentru taiat se procedeaza intocmai ca si la pastele cu spanac.

Pastele se fierb in apa cu sare, nu mai mult de 2-3 minute. Se scurg de apa si se trec sub un jet de apa rece.

Le puteti servi cu orice va place voua. Eu am folosit legume.

Fasolele pastai si boabele de porumb se fierb in apa cu sare, apoi se pun intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie incinge cateva linguri cu ulei de masline, apoi adaugam legumele si le "perpelim" cateva minute. Adaugam usturoiul pisat, saram si piperam dupa gust.

Amestecam pastele si legumele intr-un castron si...masa e gata. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si rosii (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza (murata) calita