Pastrav prajit in unt

de Constelatialeu in Pastrav, 25 Mar 2019 | 7004 vizualizari

 

Am fost la pescuit...in piata....la Pastravaria din Valea Doftanei, mi-am ales pestisorii  si-am plecat spre casa sa-i pregatesc cum se cuvine....

 

INGREDIENTE

  • 2 pastravi cca 1 kg
  • 1 legatura de usturoi verde
  • cca 150 g unt
  • malai pentru tavalit pastravii
  • sos de soia
  • sare grunjoasa
  • 2 lamai mai micute
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav prajit in unt:

Fuguta-n piata la pescuit din  acvariul Pastravariei din Valea Doftanei, ales pastravii, n-am vrut sa-i kilareasca fata de la magazin, i-am kilarit eu acasa ( stiu sunt cam sadica ) si m-am pus pe treaba, in etape......

Am curatat pastravii, i-am spalat si apoi i-am asezat intr-o tava si am turnat la interior si deasupra sos de soia si am dat tava la frigider cateva ore . Am scos pastravii i-am crestat din loc in loc pe amble parti si i-am tavalit prin malai amestecat cu sare. Am pus tigaia la incins am adaugat untul si apoi am pus pastravii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte i-am intors pe partea cealalta. Cat timp se prajesc pastravii taiem rondele usturoiul verde si-l calim in putin unt, stoarcem zeama de la o lamie peste usturoi si lasam cca 5 min la foc mic. Scoatem  pastravii din tigaie ii asezam pe un platou presaram deasupra usturoiul si cateva feliute de lamaie si mancam cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav prajit in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pastrav in crusta de malai si faina