Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 36230 vizualizari

 

Sunt atat de simplu de facut ca nu ar mai avea nevoie de nici o prezentare. Si totusi uneori uitam de ele si ne prinde bine o reteta la indemana.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • 50 g gem de caise (cateva linguri)
  • 20 g nuca de cocos
  • 30 g zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos:

Se scoate aluatul din frigider si se lasa la temperatura camerei minim 30 de minute. 

Se incinge cuptorul la 190°.

Se taie dreptunghiuri si se pune cate o lingurita de gem pe unul dintre capetele fiecarui dreptunghi, apoi se presara nuca de cocos.

Capatul cu gem se pliaza putin cat sa acopere umplutura, iar cu celalalt capat venim peste, pana in margine si apasam putin ca sa se lipeasca.

Asa procedam la toate.

Punem pateurile in tava tapetata cu hartie de copt si o introducem in cuptor pentru 15 minute, pana capata o culoare aurie.

Scoatem tava din cuptor si pudram cu zaharul pudra cat sunt inca fierbinti.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul cu orice dulceata aveti prin casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri din aluat de foietaj cu gem de caise si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dulceata de visine