Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 6738 vizualizari

 

Si acestea au fost facute pt. sotul meu sa le duca la servici cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:  
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • Pt. umplutura: 
  • 1 ceapa 
  • 1 conserva ciuperci
  • sare, piper, boia
  • usturoi
  • 3 lg ulei
  • 250 g sunca 
  • 100 g cascaval afumat

Pt. uns: 

  • 2 oua
  • sare
  • seminte de susan si chimen
  • cascaval ras

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca:

O parte din aperitive am facut ieri si una azi, asa ca din 2 portii de aluat mi-au iesit in jur de 60 de aperitive.

Aluatul: am facut o maia din lapte caldut, drojdie, 1 lgt.zahar si 1 lg faina. Am lasat un pic la dospit. Intr-un vas am pus faina, oul, untul taiat bucatele dupa care am turnat maiaua peste faina si am framantat cu mana. Daca e cazul mai adaugati faina sau lapte caldut. Trebuie sa iasa un aluat care nu se mai lipeste de degete. Se pune intr-un loc ferit de curenti de aer la dospit cca o ora.

Umplutura: se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile scurse de apa se taie marunt (eu le-am dat la robot cateva secunde), se pun si ele la calit peste ceapa, se pune si usturoiul zdrobit (eu am uitat) si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper dupa gust iar la final se pune boiaua. 

Pt. a doua umplutura, am taiat sunca cubulete marunte.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se pune faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul destul de subtire. Am taiat cu gura unei cani cerculete, am pus in mijlocul ei o lgt. de ciuperci, am impaturat in doua iar marginile le-am apasat cu o furculita imbibata in ou batut. Din restul de aluat ce a ramas in urma cerculetelor am facut cornulete umplute cu restul de ciuperci si cu sunca. Le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, unele le-am presarat cu seminte de susan, pe altele am ras cascaval.

Din a doua portie de aluat pe care am facut-o azi, am intins aluatul in forma dreptunghiulara, am pus sunca de-a lungul aluatului, am razalit cascaval apoi am rasucit strans, am taiat bucati de 2 cm, le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, am ras deasupra cascaval si am pus seminte de chimen. Am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Vai cata teorie, dar practica nu dureaza atat pe cat s-ar crede.

Pt. ideile de pateuri m-am documentat de aici de pe bucataras.ro. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]