Penne cu carne tocata si ciuperci

de Sim0na in Penne, 9 Sep 2012 | 9709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 200 g ciuperci (din conserva)
  • 300 g carne tocata amestec
  • 500 g rosii in bulion
  • 4 +5 catei usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si ciuperci:

In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare.  Dupa ce am lasat sa fiarba cca 20 minute, am adaugat cei 5 catei de usturoi taiati pe jumatate, frunzele de busuioc si oregano.  Am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am pus ciupercile (spalate bine si scurse), boia si ardeiul iute. Am lasat sa fiarba cca 10-15 minute, timp in care am fiert pastele in apa cu sare si ulei. Dupa ce am scus bine pastele, le-am servit alaturi de sos.

Sosul a iesit foarte bun, picant (am nimerit un ardei iute cam iute!), care a mers de minune langa un pahar de vin (nepozat din pacate!).

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos bechamel, ciuperci si mozzarella