Penne cu ton, legume al dente și capere

de DinDragostePentruGatit in Penne, 11 Apr 2012 | 4395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne;
  • 185 g ton în ulei;
  • 2 cepe roșii mici;
  • 1 ardei;
  • 2 roșii;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1/2 ardei iute;
  • 1 lgț capere;
  • câte un vârf de linguriță de: cimbru, busuioc, oregano;
  • câteva frunzulițe de coriandru;
  • un strop de vin alb (ne rămâne nouă mai mult);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • parmezan ras (opțional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton, legume al dente și capere:

Se pregătesc legumele pentru paste.

Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute.

Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc 3-4 minute, după care se pun ardeii iuți, caperele și condimentele.

Se amestecă sosul împreună cu pastele fierte (strecurate și trecute sub un jet de apă) și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în momentul servirii se poate presăra puțin parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton, legume al dente și capere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne rigate cu ton