Pernute cu ciocolata si gem

de MotanLaOale in Prajituri, 16 Noi 2016 | 3298 vizualizari

 

Foarte usor de facut si foarte bune. Se pot face toate cu ciocolata sau toate cu gem. La mine s-a terminat nutella si am completat cu gem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (400g)
  • nutella
  • gem de visine
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu ciocolata si gem:

Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele)

Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Obligatoriu trebuie taiate ca sa nu iasa umplutura. (eu am uitat si am patit-o)

Se ung cu galbenus de ou.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Trebuiesc facute mai mari si taiate deasupra sa iasa perfecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta prajitura de post cu gem si nuca