Peste alb cu lemongrass si sparanghel

de Satisfyyourcravings in Peste, 30 Oct 2012 | 5736 vizualizari

 

Un preparat simplu si usor, perfect pentru serile lenese.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de peste alb, fara oase
  • o tulpina de lemongrass
  • 300 de grame de sparanghel/ un buchet
  • ulei de masline
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste alb cu lemongrass si sparanghel:

Pestele se spala si se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se asezoneaza pe ambele parti cu sare, piper, oregano si busuioc. 

Tulpina de lemongrass de striveste usor cu latura cutitului pentru a elibera aroma, se taie in tije de 3 cm si se aseaza intr-o tigaie in care am incalzit anterior o lingurita jumatate de ulei de masline. Se infuzeaza uleiul cu lemongrass pentru 5 minute. Dupa expirarea timpului, se aseaza in tigaie bucatile de peste apasand usor cu degetele pentru a se gati uniform. Se prelucreaza termic pentru 2 minute jumatate pe fiecare parte. 

Intr-o oala se pune la fiert un litru de apa cu sare. Sparanghelul se curata, se spala si se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se adauga in apa fierbinte unde se fierbe pentru 10 minute. Dupa fierbere, pentru a opri procesul de gatire, se trec printr-un jet de apa rece. 

Se asambleaza preparatul asezand mai intai sparanghelul si apoi bucata de peste. 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa imbogatiti gustul acrisor si discret al tulpinii de lemongrass, puteti adauga lamaie sau lime peste fiecare bucata de peste in timpul procesului de gatire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste alb cu lemongrass si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:36

Bine ai venit
Pestele este pe gustul meu . Sincer lemongrass nu am mai incercat

RuxyRux 1

01.11.2012, 12:19

O bunatate! Iubesc sparanghelul!

LidiaChivu 1

20.03.2014, 08:08

o combinatie pe care o ador!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.