Peste cu pasta harissa

de ianculubita in Peste, 25 Mar 2016 | 2615 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta cu un gust mai mult decat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml otet de vin rosu(merge si alb)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • sare
  • 50ml ulei
  • 1 punga cu legume congelate pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta harissa:

Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de tare.

Dupa acest timp, se trece pestele prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti si se scoate pe o farfurie; uleiul ramas se scurge in alta tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare, 300ml apa si se lasa pe foc 10-15min pana scade putin apoi se adauga mierea, apa de trandafir, pestele iar dupa 2min se opreste focul.

Intr-o tigaie cu 1 lingura unt se pun legumele fara sa fie decongelate, se lasa cateva minute cu capac sa scada apa din ele si sa se inabuse, la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se serveste pe farfurie legume, alaturi peste cu sos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Dupa gustul meu,otet a fost cam mult; asa ca daca mancati mai putin acru,reduceti din cantitatea de otet sau mariti cantitatea de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ianculubita 1

25.03.2016, 16:38

Multumesc,e super bun!

mirela0911 1

25.03.2016, 18:50

Ce bun trebuie sa fie!

reisnaor_2006 1

25.03.2016, 19:24

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor