Piept de pui cu sos de sampanie

de Dianaaa in Pui, 11 Iul 2013 | 5656 vizualizari

 

O reteta speciala, cu arome exotice. O recomand cu incredere!

 

INGREDIENTE

  • piept de pui
  • dovlecel la gratar
  • ardei gras la gratar
  • morcov
  • ceapa
  • usturoi
  • unt+ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • patrunjel
  • ghimbir
  • sare, piper
  • sampanie
  • supa de legume/apa
  • faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de sampanie:

Pieptul de pui se taie fasii subtiri, se amesteca cu ghimbirul dat prin razatoare si apoi cu faina.

Ceapa se taie "solzisori". Intr-o tigaie antiaderenta se pune o felie de unt si o lingura de ulei de masline. Dupa ce s-a incins se adauga pieptul de pui, ceapa si piperul proaspat macinat. Dupa ce s-a rumenit frumos se adauga supa de legume sau apa. Se adauga dovlecelul de la gratar taiat in cuburi potrivit de mari si ardeiul gras taiat fasii. Se adauga si morcovul si se lasa la fiert. Pasta de tomate se amesteca cu putina apa si ceva faina. Dupa ce morcovul a fiert se adauga sampania si sosul de rosii. Se lasa pana se evapora alcoolul de la sampanie si se adauga usturoiul. 

La final se adauga patrunjelul si se acopera cu un capac sa se odihneasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am servit cu o felie de cascaval si salata de varza, dar puteti cu orice vreti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu cimbru si tarhon