Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac

de nico15 in Pui, 4 Oct 2011 | 5025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 portocala
  • 1 legatura de tarhon
  • 60 g de unt
  • 1 piept de pui cu piele
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 300 g de dovleac
  • 1 ceapa
  • juice-ul de la o portocala
  • 2 linguri de miere
  • unt,
  • smantana lichida(pentru piure)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac:

Curatati portocala de coaja, scoateti partea alba si tocati partea portocalie cat mai fin, tocati legatura de tarhon si puneti acestea intr-un bol in care veti adauga 30 g de unt si se va forma un unt aromatizant cu tarhon si coaja de portocala. Dupa ce s-a format un amestec omogen vom pune amestecul nostru pe pieptu de pui care va fi acoperit cu pielea de pui pe deasupra si se va da la cuptor 20-25 de minute.

Dovleacul il vom curata de coaja si il vom taia in cubulete, panandu-l la fiert(8-10 minute) din el va rezulta un piure cremos. Dupa ce s-a fiert bine, il vom pasa si vom adauga unt, sare si un pic de piper alb pana va rezulta un piure cremos.

Intr-o tigaie la foc potrivit adaugam 1 lingura de ulei de masline, punem ceapa tocata foarte fin cand aceasta devine aurie turnam zeama de la portocala stoarsa si mierea si lasam sa se reduca la jumatate, daca ne-a mai ramas unt aromatizat il adaugam si pe acela si lasam la foc mic sa se reduca.

Pentru a servi punem piureul de dovleac, deasupra pieptul de pui si adaugam reductia de sos.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tarhon si unt aromat cu portocale, servit cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu pui si masline