Piept de pui cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Pui, 3 Dec 2011 | 16232 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200.
Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon.
Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 boabe de piper
  • 1 cutie roșii tăiate Cirrio
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu varză de Bruxelles:

 Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate. Se amestecă totul bine, se stinge cu o ceșcuță de apă și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește caldă cu salată de țelină.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:26

ce bine arata

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:55

Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:21

arata super bine!imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]