Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se curata de piele.
Se face in fiecare bucata cate un buzunaras taind fin intr-o laterala fara a ajunge in capatul bucatii de carne.
Preparam un amestec format din : crema de branza, ceapa, busuioc, usturoi, patrunjel .
Impartim amestecul in 3 si umplem buzunarasele formate in pieptul de pui.
Intindem foaia de foietaj rece, asezam feliile de bacon de-a lungul foii apoi bucatile de piept de pui, una in continuarea celeilalte.
Batem un ou cu putina sare si cu ajutorul unei pensule ungem marginile foii. Oul va fi un fel de lipici pentru atunci cand vom impaturi foaia.
Trecem o parte laterala a foii peste umplutura, apoi trecem capetele deasupra ei urmand sa trecem deasupra lor laterala ramasa libera.
Cu o miscare rapida invartim rulada si o transferam intr-o tava pentru cuptor in care am pus hartie pentru copt.
Ungem toata suprafata cu ou, presaram susan si o bagam in cuptorul preincalzit la aproximativ 170 grade.
O lasam pana se rumeneste frumos , asta depinde de cuptorul fiecaruia.
La final, ajutandu-ma de hartia pentru copt am invartit rulada si pe laterale, (pentru 5 minute pe fiecare ), pentru a fi singura ca se coace bine.
Servim calda, rece, ca aperitiv sau alaturi de cartofi copti sau chiar si numai o salata.
Din restul ingredientelor am mai facut o rulada, cu deosebirea ca in interiorul foii am pus un rand de felii vinete usor calite pe ambele parti peste care am pus felii de mozarella.
Am uitat sa mai fotografiez interiorul si la a doua rulada :D.