Piersici de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 10 Apr 2012 | 5510 vizualizari

 

Zilele trecute am vazut la sufletista si ana, reteta acestor piersici, care m-a pus pe ganduri imediat, iar azi le-am executat....am muncit mai mult de jumatate de zi la ele...concluzia...nu mai fac in viata mea :D :)):))

 

INGREDIENTE

  • 30 linguri de zahar
  • 30 linguri de apa
  • 30 linguri de ulei
  • faina cat cuprinde pentru a iesii un aluat moale nelipicios
  • 3 pliculete amoniac
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • pentru umplutura:
  • miezul de la piersici
  • gem de piersici - un borcan de 800 g
  • Pentru sirop:
  • apa
  • zahar
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici de post:

Se amesteca, apa cu zaharul, uleiul, amoniacul stins in otet, dupa care se adauga faina, esenta de rom si coaja de lamaie.

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat moale, nelipicios.

Se formeaza bilute cat o nuca.

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt cca 15 minute la foc mediu.

Se scobesc cu o lingurita.

Miezul il amestecam cu gemul de piersici.

Umplem persicile cu acest amestec si lipim 2 cate 2.

Se trec prin siropul facut din apa cu zahar, apoi prin zaharul rosu, pe care l-am facut in felul urmator:

am amestecat zaharul cu coloronat rosu si putina apa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (22)

adry88 1

11.04.2012, 10:19

ti-ai iesit foarte bune chiar dak ai cam muncit la ele insa rezultatul e nemaipomenit

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:54

frumusele foc

Dana Cristea - pusikmea 1

17.04.2012, 08:46

va multumesc tuturor, intr-adevar necesita timp, insa rezultatul este extraordinar, acum dupa ce le-am mancat pot spune ca o sa mai fac )...adevarul este ca am si facut cantitate tripla...deci poate ma intelegeti de ce am luat-o razna )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersicute