Piftie

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 4754 vizualizari

 

Eu fac aceasta piftie mai des in cursul anului dar rece numai de Craciun,altfel se mananca si fierbinte cu mamaliga si usturoi.Dar deocamdata va dau reteta la cea rece.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 capatana de porc nu prea mare dar si cu urechea
  • 1 picior de porc doar partea de jos
  • 1 ciolan
  • 300 g sorici
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • sare
  • 1 capatana de usturoi
  • piper boabe 10 buc.
  • 4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie:

Carnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas.

Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se tin in apa fierbinte un minut si apoi se scurge apa si se pune carnea intr-o oala cu o dimensiune mai mare sau mai incapatoare ca atunci cand se pune apa rece peste carne sa depaseaca cu 3-4 cm nivelul carnii. Cand incepe sa clocoteasca focul se lasa mai domol ca sa poata fi luata spuma de deasupra. Cand aceasta operatiune s-a terminat se vor adauga legumele curatate si mirodeniile dar nu usturoiul. Pe acesta lasandu-l la sfarsit.

Oala cu continutul se lasa sa fiarba cateva ore (3-4), dar se poate observa ca este gata cand carnea si zgarciurile cad de pe oase usor si pentru siguranta intr-o ceasca se pune putina zeama si se da la rece iar cand zeama se intareste inseamna ca este gata. Se da jos de pe foc lasand sa stea 30 minute dupa care se scoate cu o paleta carnea. Zeama se strecoara prin sita si carnea se alege de pe oase, apoi fiind repartizata egal in vasele in care urmeaza sa fie pusa piftia. Usturoiul se curata si se piseaza ca pentru mujdei cu putina sare .Eu am pus usturoiul in zeama dupa ce am scos carnea si apoi am strecurat-o lasand doar un gust usor de usturoi buuuuun. Se va pune si zeama strecurata peste carnea repartizata in vasele in care va fi depozitata piftia. Se da la rece si in cateva ore se intareste.

Este delicioasa. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]