Piftie de curcan

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 5447 vizualizari

 

Un aperitiv nelipsit de Revelion!

 

INGREDIENTE

  • aripi de curcan,
  • oase de curcan,
  • usturoi 1 capatana,
  • morcov 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • gogosar murat 2 bucati,
  • oua de prepelita 4 bucatati,
  • morcov 1 bucata,
  • leustean verde,
  • sare iodata,
  • piper boabe.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate  si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine lipicioasa. Intre timp se fierb ouale de prepelita si se curata de coaja, apoi se feliaza.

Dupa ce s-a fiert carnea, se dezoseaza, apoi se aseaza artistict, intr-un vas impreuna cu ouale de prepelita, gogosarii fideluta  si frunzele verzi de leustean. Se toarna deasupra  zeama pina se umple forma, avand grija sa nu se deranjeze ornamentul din oua, gogosari si frunze. Se lasa la rece pina a doua zi, cand se serveste cu hrean proaspat preparat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie