Piftie de porc

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 5969 vizualizari

 

Piftia de porc este printre preferatele mele din preparatele de porc.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan
  • 2 picioare(adidasi)
  • 1 ureche
  • 2 foi dafin
  • o lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.

Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.

Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la jumatate.Asta inseamna sa fiarba 7-8 ore.

Cand carnea a cazut de pe oase si zeama se lipeste de mana este gata.

Se scoate carnea,se curata de pe os si se taie marunt.

La fel se procedeaza si cu urechea.

Picioarele de porc (adidasii) se curata de zgarciuri.

Tot ce am obtinut din curatare se repartizeaza i castroane,boluri sau tavi.

Cand zeama s-a racit se adauga usturoiul pisat amestecand bine.

Zeama se strecoara si se toarna peste carnea din castroane.

Se lasa sa se intareasca,apoi se baga in frigider.

Se poate servi cu hran ras.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

01.01.2014, 23:40

Vai cum arataaaa! Buni scumpa...excelenta reteta! La multi ani!

Lia_ 1

02.01.2014, 06:29

e preferata sora-mii, eu nu le am cu raciturile

cristeena20 1

02.01.2014, 20:00

Multumesc..o pun la favorite..eu sincera sa fiu nu am avut niciodata ocazia sa fac eu insami deoarece mama era mereu cea care facea. Reteta dvs imi place tar emult si trebuie sa o incerc cand ma intorc acasa la bucataria mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc portionata