Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

de Bucataras in Dulciuri, 3 Ian 2025 | 1262 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Astăzi îți prezentăm rețeta de pișcoturi de casă, fragede și pufoase, perfecte pentru deserturi precum tiramisu sau savurate ca atare. Prepararea este simplă din câteva ingrediente naturale.

      Pentru a pregăti Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară, ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă, făină, zahăr, amidon.


         

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară:
      • 3 ouă mari
      • 100 g zahăr pudră
      • 120 g făină de grau 000
      • 20 g amidon
      • 1 linguriță extract vanilie
      • zahăr pudră pentru pudrat
      • un praf sare
      Portii: 24
      Timp de preparare: sub 60 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară:

      Cum se prepara aceste Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară:

      Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. 

      Separă albușurile de gălbenușuri.

      Într-un bol, pune albușurile și un praf de sare. Mixează-le bine până se albesc și capătă consistență. Adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră și mixează iar până obții o bezea fermă.

      În alt bol, amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr pudră și cu esența de vanilie. Mixează-le bine până se albesc și își dublează volumul, apoi încorporează-le în bezea, cu mișcări ușoare, ample, de jos în sus.

      Peste compoziția de ouă, cerne făina amestecată cu amidonul. Amestecă ușor, de jos în sus până se omogenizează compoziția.

      Pune aluatul într-un poche.

      Pudrează ușor tava de copt cu zahăr pudră, apoi spriteaza bastonașe de aluat pe care le pudrezi ușor cu zahăr pudră.

      Coace pișcoturile în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 12-15 minute, în funcție de cuptor. Trebuie urmărite să nu se ardă.

      După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pișcoturile la răcit.

      Sunt pufoase, cu o crustă crocantă, perfecte pentru a pregăti diverse deserturi cu ele.

      Încearcă și rețeta de Tiramisu cu fistic sau varianta de Tiramisu la pahar.

      Îți recomandăm și rețeta de Ruladă Tiramisu, un desert excelent.

       

      Daca ti-a placut reteta noastra "Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

      ieri la 19:29

      Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

      de oanapl 8

      pe 26.04 la 22:27

      Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

      pe 25.04 la 09:05

      Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

      pe 25.04 la 08:41

      Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

      pe 25.04 la 08:35

      La Multi Ani,
      Sărbătoriților de astăzi

      TOP
      utilizatori

      Constelatialeu

      2468 puncte

      RODIMUR

      2101 puncte

      vasimur

      191 puncte

      Valclaudia

      100 puncte

      cristinutanicolita

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Reteta de piscoturi de sampanie Savoiardi