Reteta o am de la mama, am incercat-o prima oara acum 2 ani si am fost foarte incantata de consistenta piscoturilor, comparativ cu experimentele mele de pana la acea vreme. De atunci le-am tot gatit si au ramas preferatele mele :)
Sper sa va placa si voua!
Se incalzeste cuptorul.
Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul sau mixerul pana se obtine o spuma nu prea tare. Apoi amestecam galbenusurile si zaharul cu mixerul pana obtinem o crema (aprox 1 minut).
Peste galbenusuri turnam spuma de albusuri, amestecam bine cu o spatula, picuram si uleiul si amestecam continuu.
Adaugam amoniacul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si turnam in ploaie faina, amestecand tot timpul cu spatula.
Vom obtine un aluat foarte moale, din care vom pune cu lingurita in tava piscoturi la distanta intre ele, pentru ca isi mari volumul in cuptor.
Se orneaza cu stafide si rahat si se dau la cuptorul pre-incalzit pentru aprox. 20 de minute, la foc mediu.
Ele sunt gata cand devin aurii pe margini. Eu am obtinut 2 tavi.
Dupa ce le scoatem in cuptor, le asezam pe o farfurie presarata cu zahar farin si le pudram tot cu zahar farin. Sunt foarte moi si pufoase si gata de savurat!
Sa le gatiti pentru cei dragi!
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/piscoturi-pufoase.html