Piure de cartofi la cuptor

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2010 | 5771 vizualizari

 

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta a fost bucataras Tavi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 150 ml supa de legume
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 100 g cascaval
  • unt cat o nuca
  • ulei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi la cuptor:

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt gata fierti , se scurg de apa , se pun intr-un vas si se zdrobesc.Adaugam putin unt ,supa de legume si amestecam bine.

Separat , intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim ceapa taiate marunt.Adaugam si ardeiul gras taiat cubulete si mai lasam la calit cateva minute dupa care adaugam rosiile decojite si date prin razatoare.Lasam sa scada .

Peste piureul de cartofi turnam legumele calite(mai pastram 2-3 linguri) , cascavalul ras  si condimentam cu sare si piper dupa gust.Amestecam bine.Punem piureul intr-un vas uns cu putin unt, turnam restul de legume calite in mod uniform si dam la cuptor pentru circa 15-20 min.Scoatem din cuptor lasam sa se raceasca putin si apoi putem servi ca atare sau drept garnitura .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv