Piure de spanac cu ardei copt

de AndrutzaP in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2016 | 4112 vizualizari

 

   Spanacul este intotdeauna o alegere sanatoasa pentru o garnitura. De data aceasta am ales sa-i adaug in compozitie 2 ardei copti, pentru un plus de aroma.
   Foarte bun rezultatul! Va invit sa incercati.

 

INGREDIENTE

  • 900 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 ardei capia
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de spanac cu ardei copt:

   Ardei spalati se pun la copt in cuptor.

   Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.

   Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de ulei si caliti ceapa si usturoiul. Cand acestea s-au inmuiat adaugati spanacul scurs complet. Amestecati energic sa se omogenize. Gatiti spanacul la foc mic pana scade absolut toata zeama. Cand nu mai este zeama deloc adaugati sare, veti observa ca isi mai lasa iarasi un pic de zeama.

   Intre timp, curatati ardeii copti de coaja si maruntiti-i cu un blender vertical. 

   Adaugati si ardeii peste spanac si mai gatiti pentru 10 minute.

   Asezonati cu sare si piper.

   Serviti ca si garnitura!

   Sa aveti pofta!

  

TIPS-URI

1

Daca nu gatiti spanacul bine isi va lasa zeama dupa ce s-a racit.

2

Puteti sa renuntati la ardeiul copt si atunci veti avea un piure de spanac clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de spanac cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]