Pizza casei

de Panacris in Pizza, 8 Sep 2012 | 4212 vizualizari

 

Cei doi zmei au poftit la o pizza dupa ce au terminat treburile casei. Asa ca am "purces" la treaba, desi nu aveam in plan "bucatareala" azi, ca e sarbatoare. Dar avand ajutoare in casa, am considerat ca merita si ei un rasfat.

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE PENTRU BLAT

  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojidie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei 4 linguri.

INGREDIENTE PENTRU TOPPING (UMPLUTURA PE ROMANESTE!!!)

  • salam victoria cca. 100 g,
  • jambon sau prosciuto cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Panacris cca. 500 ml,
  • masline fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conserva.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza casei:

Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!.Eu o am pe Maricica, care e de mare ajutor;).  In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojdia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.

Intre timp feliati mezelurile, cascavalul si ciupercutele. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.

Atentie, prima oara se intinde ketchup-ul Panacris (vezi reteta aici  http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-35346.html ), apoi se pune un strat de cascaval, din nou ketchup, apoi ciupercile si salamul. Din nou ketchup si rondele de masline, se presara oregano dupa gust si la final cascaval ras. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza casei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza carbonara