Pizza cu blat perfect

de Gherca Daniela in Pizza, 15 Iul 2014 | 7441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ceasca si jumatate de apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 3 cesti si jumatate de faina
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • oregano
  • Topping:
  • salam
  • felii subtiri de sunca
  • ardei
  • ceapa taiata julienne
  • rosii
  • cascaval ras emmentales
  • mozzarella
  • kechup
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat perfect:

Blatul:  

In bolul care framantam punem apa calduta si peste rasturnam plicul de drojdie uscata si lasam asa fara sa amestecam 5 minute. Pe urma adaugam uleiul, faina, sarea si oregano. Faina o punem treptat si cu mana framantam usor pana la incorcorarea aluatului. Framantam aluatul timp de 10 minute, pana nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 si intindem in ce forma dorim, dar sa fie foarte bine intins, destul de subtire, apoi ungem aluatul cu kechup si punem topping dupa preferinte.

Dam la cuptor pentru 25 - 30 min pana ce marginea s-a facut usor maronie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat perfect" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]