La noi in familie - cred ca am mai spus - se prepara si se mananca pizza de cel putin 2 ori/saptamana. Sotul si baietelul adora acest preparat. Cred ca nu are rost sa va spun ce frumos miroase cat timp este in cuptor...De aceasta data va propun o pizza cu blat pufos aromat cu mult usturoi.
Cum preparam blatul:
Punem intr-un castron faina.
Incalzim putin laptele, punem drojdia si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia apoi turnam lichidul in mijlocul fainii.
Pisam usturoiul foarte foarte bine si il adaugam peste amestecul de drojdie.
Framantam compozitia pana observam ca incepe sa se dezlipeasca de pe maini. Continuam framantarea cu mana, pana obtinem o coca nelipicioasa, usor elastica.
Potrivim de sare.
Ungem un vas cu ulei si punem coca, o acoperim cu un prosop si o punem la loc ferit de curenti de aer rece.
Las aluatul la crescut 30-45 minute.
Cum pregatim umplutura:
Dam cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.
Taiem ardeiul gras in fasii lungi si subtiri.
Scurgem ciupercile de zeama.
Taiem bacon-ul in bucatele mici.
Taiem rondele maslinele fara samburi.
Cum montam pizza:
Luam o tava rotunda (a mea are diametrul de 28 cm), o ungem cu putin ulei de masline si punem coca in mijloc, apoi cu mainile unse cu putin ulei intindem coca pe toata suprafata tavii.
Acoperim cu un prosop curat si lasam la cald inca 15-20 minute.
Punem ketch-up ul de casa (sosul de rosii) pe toata suprafata pizzei, presaram sare, piper, apoi punem cascavalul ras.
Asezam din loc in loc maslinele, bacon-ul, ciuoercile si terminam cu fasiile de ardei gras.
Dam tava la cuptorul incins la 220 grade timp de 15-20 minute, pana se rumeneste.
1
Servim pizza cu mujdei de usturoi deasupra sau cu ketch-up.
2
Se serveste alaturi de un pahar cu bere rece.