aluaturi de casa
Azi am pregătit o pizza delicioasă. Și am avut și ajutoare de nădejde ;)
Pentru blat m-am inspirat de la Adina / Mitinita (căreia îi mulțumesc și o pup), care s-a inspirat de la Jamie Oliver și mi-a ieșit un aluat tare bun și pufos.
Am folosit pentru prima dată dovlecel la pizza și a fost tare bun.
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu grișul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie umed și se lasă într-un loc ferit de curent. Eu l-am pus în cuptorul cu microunde.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei.
Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară oregano.
Se taie în cubulețe șunca, salamul și ciupercile, iar cabanosul, dovlecelul (curățat) și măslinele se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb.
Se bat ouăle cu un praf de sare și se toarnă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Se scoate tava, se presară cașcavalul ras și se presară deasupra și se mai lasă 5 minute la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.